Voeding en gezondheid

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding"

-Hippocrates

Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van de onderliggende oorzaak van klachten, in plaats van alleen de symptomen te onderdrukken; Als je gemotiveerd bent om een actieve rol te spelen in je eigen genezingsproces; Als je bereid bent om de nodige veranderingen in uw dieet en levensstijl door te voeren om uw gezondheid en welzijn te ondersteunen, dan ben je op de juiste plek. In de in de praktijk van Ping heeft ze de oosterse wijsheid en de allernieuwste voedingswetenschap verenigt.

 

Met de traditionele Chinese geneeskunde-diagnosemethode, de nieuwste voedingskennis en rijke oosterse en westerse persoonlijke ervaring, zal ze je helpen de grondoorzaken van ziekte aan te pakken voor een diepe en blijvende genezing.

 

Er wordt voedingstherapie, acupunctuur, kruidengeneeskunde toegepast en supplementen, stressmanagement, leefstijlveranderingen geadviseerd bij de behandelingen om de balans en het goed functioneren van het lichaam te herstellen.

 

 

Gepersonaliseerde voedingstherapie

Wetenschap bevestigt dat voeding belangrijk is, maar er is geen universeel dieet wat bij iedereen past. Als iemand een Keto dieet wilt beginnen om af te vallen, maar tegelijktijdig ook osteoporose (botontkalking), jicht of artrose heeft, dan zal een standaard Keto dieet hem op langere termijn schade betrokkenedn, i.v.m. het overtollige aminozuren door de afbraak van eiwitten en vetten.

 

Volgens de Chinese geneeskunde wordt voeding volgens zijn thermische eigenschap in drie groepen verdeeld: verkoelend (ook wel yin voeding), verwarmend (ook wel yang voeding), en neutraal. De indeling van verkoelend, verwarmend of neutraal is niet gebaseerd op de fysieke temperatuur van de voeding, maar het effect op ons lichaam. Dit concept heeft Ping niet alleen opgedaan via haar opleidingen, maar ook van haar grootouders, ouders en meer dan 30 jaar ervaring in het dagelijkse toepassing van voeding met betrekking tot ziekte en gezondheid.

 

Ook over de moderne manier van naar voeding kijken heeft Ping verschillende opleidingen gevolgd. Behalve de macronutriënten en micronutriënten van voeding, heeft Ping ook verdiept in de bijdrage van de microbioom aan ziekte en gezondheid. Dankzij haar kennis en ervaring in voeding en leefstijlcoaching, ervaren de cliënten een duurzame verbetering van hun gezondheid. (zie Google reviews)

 

 

Om u te helpen voeding en het effect op de gezondheid beter te begrijpen wordt als voorbeeld groene thee gegeven: het is antioxidant, daarom wordt het in het algemeen als gezond gezien. Maar dat is niet voor iedereen het geval. 

Als je je vaak koud voelt, is groene thee minder geschikt, omdat de thermische eigenschap van groene thee verkoelend is. Het kan diep vanbinnen kou creëren. Gemberthee, wat verwarmend is, zou in deze geval veel beter zijn. 

 

Als je slaapprobleem hebt, is het verstandig dat je niet in de avond nog groene thee gaat drinken, want de theine, werkt zoals cafeïne kan je verder langer alert houden. 

 

Als je een ijzertekort hebt, dan is groene thee ook niet de beste keuze, want de tannins in de groene thee verhindert de absorptie van ijzer uit de voeding. 1

 

Verder blokkeert groene thee DAO-enzym, wat belangrijk is om histamine te verwerken. Dus als je histamine-intolerante hebt, dan is brandnetelthee of Moringa thee een betere keuze. 2

 

Zoals je van de voorbeelden al kan begrijpen, zullen er wanneer een individueel dieet bij de unieke behoeften aansluit, grote verbeteringen te zien zijn in veel gezondheidsindicatoren.

 

In Ping’s praktijk worden therapeutische diëeten en voedingsondersteuningen niet alleen voor diabetes of overgewicht gegeven, maar ook voor auto-immuunziekten, overgangsklachten, luchtwegklachten, longaandoeningen, spijsverteringsproblemen, migraine, pijnklachten, angst, depressie etc. 

 

Een gepersonaliseerd keto-dieet, koolhydraatarm-dieet, Paleo-dieet en FODMAPS kunnen worden aangeboden voor bepaalde omstandigheden.

 

Het proces van genezing is ook een ontdekkingsreis voor jezelf. Je wordt bewust van welke voeding wat doet voor je lichaam. Je krijgt de handvaten om je aan te passen aan een individueel voedingsplan. Er wordt zeker ook aandacht besteed aan voedselallergieën en gevoeligheden van amines, histamine, salicylaten, glutamaten, oxalaten, gluten, zuivelproducten, FODMAPS etc. 

 

Benieuwd of je dagelijkse eten bijdrage levert op je klachten of je gezondheid? Neem contact op en je wordt verder geholpen.l