schouderklachten

Schouderpijn

Schouderpijn volgens de westerse diagnose en behandelingen:

 

Schouderklachten kunnen diverse oorzaken hebben, zoals problemen met botten, spieren, pezen en ligamenten. Letsels of een onvolmaakte samenwerking van deze structuren kunnen resulteren in pijnlijke symptomen. Diagnosemethoden in de westerse geneeskunde omvatten vaak scans, RX-foto’s en bloedtests. Traditionele behandelingen bestaan uit medicatie, chirurgische ingrepen in ernstige gevallen, en conservatieve benaderingen zoals fysiotherapie om de betrokken structuren te voeden.

 

Hoe werkt acupunctuur bij schouderklachten:

Ondersteund door recente wetenschappelijke studies wordt schouderpijn in onze praktijk holistisch benaderd. Acupunctuur, inclusief ooracupunctuur en electro-acupunctuur, kan vaak gecombineerd worden met cupping en moxa voor een uitgebreidere behandeling. Niet alleen bevestigen onderzoeken de positieve effecten, maar ik ervaar ze ook regelmatig.

 

Acupunctuur richt zich op stagnaties van energie en bloed, de Chinese geneeskunde ziet deze als oorzaken van pijn. Fijne naalden worden geplaatst om deze stagnaties op te heffen, wat leidt tot pijnverlichting en versterking van het schoudergewricht. Doordat meridianen van de schouder naar de nek, elleboog en hand lopen, ontstaat indirect een algehele harmonie.

 

Volgens onderzoeken stimuleert acupunctuur de afgifte van neurotransmitters die ontstekingen tegengaan en bevordert het de energie- en bloedstroom in de schoudermeridianen. Hierdoor wordt niet alleen pijn verminderd, maar ook het schoudergewricht versterkt.

 

 

Aantal behandelingen en invloed van voeding en leefstijl:

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de duur, ernst en leeftijd van de klachten. Over het algemeen variëren behandelingen tussen de 5 en 8 sessies, waarbij consistentie verbetering en stabiliteit brengt.

Voeding en leefstijl spelen een aanzienlijke rol bij schouderklachten. Het bijhouden van een leefstijldagboekje biedt waardevolle inzichten. Wij adviseren niet alleen over voedingsaanpassingen, maar ook over passende beweging, juiste houding en een goede nachtrust.

 

Gun jezelf ook een kans voor sneller herstel, neem gerust contact op.